Tour door Haarlemmermeer

Al meer dan twee jaar werk ik met veel plezier voor de dynamische gemeente Haarlemmermeer. Hoewel ik dagelijks lees en schrijf over de polder, heb ik amper een voet in de klei gezet. Daarom was het hoog tijd voor mijn eerste tour door de polder.

De eerste winterstorm van 2018 woedde door de polder, maar dat kon ons niet tegenhouden. De tijd was gekomen om de verhalen die ik dagelijks lees, in het echt te beleven. Lopen er echt schapen over de Geniedijk? Hoe is de situatie bij de bussluis aan de Waddenweg? En waarom is de Olmenhorst de favoriete plek van mijn collega?

Weg van Haarlemmermeer

Onder begeleiding van mijn persoonlijke reisgids, kreeg ik mijn eerste echte tour door de polder. Als echte Haarlemmermeerse kon ze me de beste en de mooiste plekjes laten zien. We passeerden Het Oude Raadhuis, De Geniedijk, Claus, het Spaarne Gasthuis en vele andere bekende punten voordat we Hoofddorp verlieten.

Zoveel indrukken opgedaan, de tour was een feest van herkenning. De rit langs de Eilanden, het passeren van de bussluis aan de Waddenweg, de aanblik van het Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA). Eindelijk zag ik ook het fameuze honkbalstadion. En ja, op de Geniedijk lopen schapen.

Ook de ondernemingen langs de Ringvaart, de Witte Kerk in Nieuw-Vennep en de Boseilanden waren een feest van herkenning. Fijn om in het echte te zien waar ik dagelijks over lees en schrijf. Haarlemmermeer begon steeds meer te leven en dat voelde goed. De enige teleurstelling van de dag was PARK21, omdat ik niet had verwacht dat het zo’n grote, kale vlakte was.

De Olmenhorst

De tour eindige op de favoriete plek van mijn collega, de Olmenhorst. Het is een prachtige boomgaard waar veel te doen is en waar je kunt ontspannen onder het genot van eigengemaakte appelsap of – waar wij voor kozen – heerlijke, warme chocolademelk. Het was een mooie afsluiting van een prachtig werkbezoek.

We zijn door veel kernen gereden en hebben een hoop calatravabruggen gepasseerd. Ik heb de polder een stuk beter leren kennen dankzij mijn reisgids, maar ik heb nog lang niet alles gezien. Komende zomer verwacht ik een tweede poldertour te doen en brengen we een bezoek aan Zwanenburg en Rijsenhout. En hopelijk met een mooie afsluiting op Landgoed de Olmenhorst.

Posts created 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven